Effecten opgave en acties

Effecten - Wat willen we bereiken?

  1. Inwoners en vrijwilligersorganisaties kunnen zichzelf zo veel mogelijk zelf redden/bedruipen (zelfredzaam).

  2. Inwoners zijn betrokken bij de gemeenschap en vormen daarmee een vangnet voor inwoners die dat nodig hebben.

  3. Inwoners hebben voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling, ontspanning en plezier.

  4. Kinderen groeien zoveel mogelijk zorgeloos, gezond, veilig en in hun eigen omgeving op.

Opgave - Wat moeten we verbeteren?

  • Vergroot het gebruik van sport-, cultuur- en onderwijsvoorzieningen.

  • Versterk het preventieve netwerk en breng dit dichter bij de inwoners.

  • Vergroot waar nodig de zelfredzaamheid.

  • Stimuleer een gezonde leefstijl.

Acties - Welke acties gaan we daarvoor uitvoeren?

  • Uitvoeren van de sportnota ‘Sport verbindt’ 2021-2028. Deze nota is in 2021 is vastgelegd door de gemeenteraad vastgesteld. Ook gaan we de vier thema's uit het lokaal Sportakkoord verder uitvoeren: ‘Iedere Uithoornaar kan sporten en bewegen’, ‘Vitale aanbieders, sterke verenigingen’, ‘Vreedzame en positieve sportcultuur’ en ‘Gezonde leefstijl en vaardig in bewegen’.

  • Uitvoeren cultuurnota. Verdieping maken. Beelden zichtbaar maken in IBOR. Aandacht geven aan monumenten door het plaatsen van de monumentenbordjes en communiceren over de subsidie monumenten. Onderzoeken verbinding cultuur in relatie met gezondheid en welzijn. Oppakken projecten uit de samenleving. Verder blijft er aandacht voor kunst in de openbare ruimte, voortzetten van cultuureducatie met kwaliteit en uitvoeren onderhoudsplan beelden.

  • Na de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Thamerdal ('De Kuyper') in 2021 staat medio 2022 de afronding van de bouw van MFA de Scheg gepland

  • Uitvoeren van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) onderwijs dat begin 2021 aan de gemeenteraad is voorgelegd en de acties die daaruit voortkomen. Zoals mogelijk verkennend(e) onderzoek(en). Voor het Vakcollege Thamen wordt in 2022 verder gewerkt aan de planvorming voor toekomstige huisvesting en datzelfde geldt voor de Vuurvogel. In 2021is gestart met het opstellen van een onderwijsvisie samen met de scholen en andere partners. Hier zal in 2022 verder vorm aangegeven worden.

  • Samen met kinderopvangorganisaties en basisscholen zetten we in op het voorkomen en beperken van taalachterstanden. Kinderen die vallen onder de landelijke normen en kinderen die door het consultatiebureau worden doorverwezen, nemen deel aan een erkend voor-en vroegschools programma. Speerpunten in 2022 zijn de relatie met de Vroegschool (4 tot 6 jarigen) en de ouderbetrokkenheid.

  • Er wordt continue aandacht besteed aan de doorgaande lijn, onder meer door samen met scholen en de samenwerkingsverbanden Amstelronde (PO) en Amstelland en Meerlanden (VO) verder inhoud en vorm te geven aan ‘passend onderwijs en zorg’. Zowel lokaal (LEA) als regionaal (REA) worden hier concrete afspraken over gemaakt.

  • Versterken van de inzet van schoolmaatschappelijk werk/ Praktijk Ondersteuners Huisartsen en ouder- en kindcoaches. Om vroegtijdig problemen te signaleren. En deze via preventieve middelen op te lossen of door te verwijzen naar enkelvoudige ondersteuning. De jeugdspecialist (‘segment A jeugdhulp’) is daarbij ondersteunend aan de ouder- en kindcoach en aan de Praktijk Ondersteuners Huisartsen (POH) en geeft voorlichting en trainingen. In 2022 wordt deze zorg gecontinueerd. De POH’s en de OKA’s zijn inmiddels goed gepositioneerd en men weet ze te vinden voor doorverwijzing of expertise. De jeugdspecialisten zetten in 2022 hun werk voort om de eerste zorgen binnen Segment A af te vangen en daarmee zwaardere vormen van specialistische jeudhulp zoveel mogelijk voor te zijn.

Stel uw document zelf samen

SELECTIE

0 - geselecteerd

Direct downloaden


Volledige pdf